de vierde kunstmaan Lenterevue

Klein fotoverslag van de eerste lenterevue na de laatste, de vierde in totaal bij aftrek van de laatste (anders de vijfde). De foto’s zijn van Joep Eijkens

esther porcelijn bereid al dichtend haar stadium van supernovice voor


De Gastheer doet verslag van het te verwachten verloop van de avond terwijl een enkekle bezoeker zich verbaast over de nonchalant loshangende fatterige das. .Sampelman reflecteert, met assistentie uit het publiek,  op de talloze groentesapkuren die zijn jeugd overschaduwden . Jeroen de Leijer en Frans van der Meer in hun live Radioplay raduio Tilburgdotcom.nl verrsassen het publiek met een intieme blik op het verborgen leven van de Tilburgers.

Sonja van Hamel en Eddo Hartmann reanimeren doen oude animatietechnieken, begeleid door wurlitzerPiano en Cello.

Hier werd duidelijk dat de fatterige stropdas als doel had een der acrobaten, Leila Kockenberger of Cecilia Manfrini, halverwege de act te blinddoeken. Het publiek bepaalde bij een blinde stemming het lot van de arme Cecilia. Fik Meijer vertelt honderduit over de ontwikkelingen in het Romeinse veelgodendom, de competitie tussen vroegchristelijke martelaars en pleit voor herintroductie van een pragmatische spiritualiteit. Een zeer spontaan moment in de show, gedomineerd door de scherpzinnige Esther Porcelijn.