Nieuws


verlosserij #3 Holy Horror

Klik hier voor de beelden van de verlosserij #3


De verlosserij #3 Holy Horror

 • zondag 22 mei 14.00-18.00 uur
 • Kunstmaan, Goudenregenstraat 15-6 Tilburg
 • spiritueel variété
 • Entree online of aan de deur: 6 €

de derde editie van de show met alle antwoorden. Ditmaal over de aantrekkingskracht van afgoderij, de perversie van de martelaar en het macabere materialisme van de reliekencultus.

Een lezing over de lokale Brabantse heiligencultuur door schrijver Paul Spapens wordt in deze Verlosserij afgewisseld door een macabere circusact van Lisa Chudalla ,  cabaretière Suzanne Slachmuylders bezingt de horror van heiligenlevens. Joost en Roos, leden van de Shibari gemeenschap demonstreren hoe zij letterlijk verbonden zijn in lijden en lust. Huistheoloog Martijn de Ruyter belicht de religieuze losbandigheid. Want sommige heiligenlevens waren behalve heel verdrietig toch ook wel bloedgeil.

Kaartjes verkrijgbaar aan de deur of online.  Online reserveren kan hier

Lisa Chudalla is zeer gehecht aan haar kleed (foto: Jara Reker)

 


fotoverslag Bedenkingen #2

de foto’s van Renee de Kruif vind je hier


markering ontbreekt: Sterrenstof

  • 23 april  2022   20.00 uur
  • Kunstmaan, Goudenregenstraat 15-6 Tilburg
  • Improvisatietheater


Hoe echt is de waarheid? Jouw waarheid is een opeenstapeling van ervaringen en overtuigingen. Laat je overtuigen en ervaar de improvisatierealiteit van Markering Ontbreekt.

Entree: €7,50

graag
Hier Reserveren  vanwege de capaciteit van de locatie


Bedenkingen #2: De vervreemding

 • donderdag 14 april 2022,  20.15  (zaal open 20.00) uur
 • Kunstmaan, Goudenregenstraat 15-6 Tilburg
 • filosofisch variété
 • Entree 8 € / studenten 5 €

De tweede editie van onze bedenkelijke filosofieshow. Met de Ontvreemdingsdans van Celine Werkhoven,(let op uw beursje!) een diepgravende lezing van filosoof Thijs Lijster, de hypermonologen van Lonne Gosling (auteur: Twan van Bragt), Shirin Sarvi toont ons in gesprek met Siba Harb en Nathan Wildman een blik door de ogen van een vreemde, onze bard Joost Ariens verliest zich in de nacht met een schone vreemdelinge, de onnavolgbare Sampelman Salimans maakt de avond met zijn geluiden af.

Kaartjes aan de deur,  of online te bestellen HIER


bedenkingen #1 Identiteit

 • donderdag 17 maart 2022,  20.15-23.00 uur
 • Kunstmaan, Goudenregenstraat 15-6 Tilburg
 • filosofisch variété
 • Entree 8 € / studenten 5 €


De nieuwe bedenkelijke filosofie show van kunstmaan in samenwerking met departement Filosofie van Tilburg University en studievereniging SAPI. Deze eerste editie richt de röntgenstralen op het commercieel zo interessante begrip Identiteit. Met een filosofische beschouwing van Monica Meijsing, de Tilburgse Identiteit aanschouwelijk gemaakt door Ferry van de Zaande en poppenspeler Frans van der Meer, Liedcollumnist Joost Ariens verliest zich in Willeke’s spiegelbeeld en improvisatietheater Markering Ontbreekt toont de worsteling van de in vrijheid geketende post-postmoderne presauvagerende mens; ja dat bent U !

Tickets reserveer je  HIER 
En vergeet niet onze  interessante  mondigheids actie: wie aan de deur overtuigend aannemelijk kan maken dat het programma geen 8 € waard is kan zo de entree tot 7/6 of zelfs  5 € terugpraten ! De deurwachter beslist !
studentenkorting aan de deur op vertoon van pas.


De verlosserij #2

 • zondag 27 februari 14.00-18.00 uur
 • Kunstmaan, Goudenregenstraat 15-6 Tilburg
 • spiritueel variété
 • Entree aan de deur 10 € online 9 €


De kosmische loterij ! met o.a. astroloog Willem Simmers, The dance of chance van Celine Werkhoven, de filmische poezie noir van Niels Duffhues, en de keizer der Fratsen Peer de Graaf

tickets bestel je HIER


Feodale toestanden in de cultuursector


28 december 2020 verraste de directeur van Stichting Dans Brabant Kunstmaan met opzegging van de huur van de theaterruimte in de goudenregenstraat. Gevraagd naar de motieven verklaarde hij dat hij, na hun 2e studio in de NWE Vorst in 2020 opgezegd te hebben (!), een studio tekort kwam.  Dans Brabant huurt het hele complex Goudenregenstraat 15-6 en -7 (ruim 650 m2 ) van stichting Ateliers Tilburg. Het gaat dus indirect om overheidsmiddelen en -kapitaal. Kunstmaan zit in onderhuur.
Op de constatering dat zijn studioprobleem aan zijn eigen ondoordachte handelen te wijten is en de observatie dat ongeveer 60 m2 van het complex niet en 250 m2 onduidelijk gebruikt wordt, en er dus genoeg ruimte is om daar een studio te bouwen, wilde men niet ingaan.

Dus, wat er nu werkelijk achter zit…?

 

Nadat Kunstmaan aangetoond had dat de acute opzegging juridisch geen basis had, stemde de directeur in met een jaar langer huur voor Kunstmaan.

Kunstmaan gaf aan te willen verhuizen als Dans Brabant een goed alternatief zou bieden voor de locatie.
Kunstmaan ging zelfs intensief op zoek naar alternatieve ruimte. Met de nadrukkelijke kanttekening dat zij, als er niets geschikts gevonden werd, de beëindiging van de huur niet zou accepteren.
In september 2021 concludeerde Kunstmaan dat de vooruitzichten op bruikbare en betaalbare ruimte door de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt zeer ongunstig waren. Van de kant van Dans Brabant werd niets aangeboden. Kunstmaan besloot dus te blijven in de goudenregenstraat.

De directeur van Dans Brabant meldde medio december 2021 te gaan volharden in zijn voornemen Kunstmaan per 1-1- 2022 uit te zetten. Kunstmaan gaf daarop aan dit niet te accepteren en dat er geen juridische gronden voor waren. Zonder uitspraak van de rechter betekent de opzegging niets.
Dans Brabant is tot nu toe niet naar de rechter gegaan, maar de directeur stopt het overleg over het gebruik van de ruimtes in het complex. Hij zet nietsvermoedende dansers in de ruimte van Kunstmaan aan het repeteren op dagen dat Kunstmaan aangegeven heeft de ruimte te zullen gebruiken, waardoor er genante toestanden ontstaan.

Het hebben van een eigen ruimte is voor Kunstmaan essentieel. U kunt zich uiten in deze kwestie. Door de poster voor uw raam te hangen, geeft u te kennen dat u tegen de verdrijving van Kunstmaan bent , u kunt de poster aanvragen via info@kunstmaan.nl

zaterdag 12 februari starten we een reeks   sit-ins met entertainment, de repeterende dansers passen we er gewoon in,  om onze aanwezigheid te manifesteren.  Bent u daarin geïnteresseerd en wilt u per nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden, mail dan “Ik zit mee”  naar info@kunstmaan.nl

 


eerste kunstmaan sit in

 • zaterdag 12 februari2022 19.30 uur
 • Kunstmaan, Goudenregenstraat 15-6 Tilburg
 • protestshow
 • entree gratis

de eerste kunstmaan sit in als protest tegen feodale toestanden in de cultuursector. Met onder andere de zetelend Satraap  der Fratsen: Peer de Graaf , en sitting- songwriter Simon ‘sittin’  Keats, tevens  introductie van het feuilleton “Kalmukkie land van schakers“.

U kan ook gewoon op uw eigen kussentje het geraas over u heen laten komen in onverstoorbaar zazen.

Vrije inloop heel de avond. publieksinbreng wordt gewaardeerd.

lees het fijne ervan hier


Eelt: de hapstappoepfabriek

 • woensdag 2 februari2022 kindervoorstelling 14.00 en 15.30 adult version 20.30 uur
 • Kunstmaan, Goudenregenstraat 15-6 Tilburg
 • toneel
 • entree kinderen 5 /volwassenen 8 €


Deze korte voorstelling gaat over een jarige dochter, haar liefdevolle vader en de mysterieuze fabriek in ons lichaam. Met Roel Kox en Vitoria Aquino.
Voor kinderen van 4 t/m 9 jaar is HapStapPoepFabriek ‘s middags van 14.00 – 14.30 en om 15.30 – 16.00 uur te zien in  een koddige versie.
Volwassenen zijn om 20.30 uur welkom voor de “leerzame” cultversie van HapStapPoepFabriek, een kort psychologisch drama over een dochter en haar alleenstaande vader…