Rexit boekpresentatie

  • donderdag 1 december 2016, 20.00
  • Kunstmaan, Stedekestraat 72, Tilburg
  • pre revolutionaire boekpresentatie

In 1996 trokken wij door Nederland met 14 caravans in het project “Should I stay or should I go ? De vraag sloeg in de thuisstad geweldig aan, als een tandartsboor die een zenuw raakt.
Iedere Tilburger met enig ambitieniveau, vermeende intelligentie, of statusgevoeligheid, worstelt met deze vraag: zal ik blijven of zal ik gaan ? De keuze is mogelijk een frivool zelfbedrog

Rene van Densen, een der spilfiguren van een merkwaardig genootschap, de Kubila’s (Kutbinnenlanders, maar boze tongen noemen hen gekscherend Kutilbo’ s) dat zich periodiek op een der Tilburgse etablissementsterrassen verzamelt om zich daar aan voor buitenstaanders exotische riten over te geven, die, ja die, vertrekt naar Gent.
Uiteraard werkt dit als het werpen van een steen in de vijver van een Zentuin. Een reactie kon niet uitblijven. De vraag wat ons bindt, of we een keuze hebben, of het iets betekent om hier neergeworpen te zijn,  rispt op als zuur na een nacht oliebollen met jenever.
Het Kubila-genootschap reageert met een evenement:  De Rexit alwaar de leden en een onthutsend groeiend aantal aanhangigen zich manifesteren. Men kan verwachten: De Opperpater, Anton Dautzenberg, een Haffel (ex)Stadsdichters:  (Nick J Swarth,  Jasper Mikkers, Martin Beversluis, Cees van Raak, Jace van de Ven,etc.) , maar ook Andrew Cartwright, Daan Taks,muzikanten als David Cornelissen, Frans van der Meer en Leon van Egmond, Rockin Rubbish, en men zoekt nog naar de dansende beer die mogelijk door Zigeuners ontvoerd werd.

Wat willen ze nou eigenlijk ?

In 1830 kwam in Brussel  na een uitvoering van de opera “de Stomme van Portici”, een reeks ontwikkelingen op gang,  die leidden tot de strijd en de onafhankelijkheid van België. Zo zie je dat een avondje artistiek vermaak grote gevolgen kan hebben !  Wij zijn benieuwd naar wat deze oprisping van de Kubila’ s voor Tilburg te betekenen zal hebben.

Wij zouden zeggen, verspeel de kans niet om erbij te zijn !

“The Rexit, Kutbinnenlander gaat over de grens” . Het boek telt 122 pagina’ s en wordt uitgevoerd in full colour.
Met vele, vele bijdragenden. Zoals: de moeder van Rene, Lian van Densen​, Luuk Koelman​, de Vlaamse schone Ellen Lanckman​ van Collectief Schouderhaar​, Esther Porcelijn​. En nog veel meer, zoals: Rex Rex, Jean-Paul Arends​, Erik Hannema​, Erik Bienefelt​, Martin Beversluis​, Frank van Pamelen​, Frank Crijns​, Frank Tilemans​.

Entreeprijs: wat de dobbelsteen vraagt. Prijs van het boek is 15 euro, waarvan 15 euro naar Rene van Densen en Paul van Est​ gaan.
Er zijn nog 20 boeken te koop, dus wees er snel bij, want op = op. Even een persoonlijk bericht naar Paul van Est en U kunt Uw exemplaar veilig stellen.
Of U leest gewoon de PDF op www.renevandensen.nl of op www.kutbinnenlanders.nl te zijner tijd. Bekijk het maar, wat U schikt.