Snoeshanen 1: Malibu en Echte Mensen

  • donderdag 6 april 2017 20.00
  • Kunstmaan, Stedekestraat 72, Tilburg
  • Dubbelconcert

Een nieuwe reeks avonden in Kunstmaan waarin twee partijen bij elkaar komen in combinaties die minstens zo vreemd en interessant zijn als de ontmoeting van een paraplu  met een Mango-ontpitter op een strijkplank.

Op zoek naar de authentieke echte Amsterdamse toon trokken wij uiteraard naar Almere, en vonden daar de Echte mensen als prikkelende partner voor Malibu, misschien wel Tilburg s meest misleidende orkest. Beide gekenemrkt door een ongewoon gunstige verhouding tussen pretentie en prestatie. Entertainers met inhoud, kunstenaars met amusementswaarde.

Echte Mensen bestaat uit schrijver/muzikant Jeroen Timmermans, dichter Mario Withoud en soundscapekunstenaarHans Timmermans.

Deze uiteenlopende persoonlijkheden bundelen hun geestdrift in poëtische geluidssculpturen. Zij opereren op het snijvlak van experimentele en populaire muziek, hun  performances betitelen ze zelf als “oproeringen”.

Het publiek wordt uitgenodigd zich op te stellen als een voorbijganger die toevallig een bijzonder tafereel meemaakt. Toehoorders tuimelen de voorstelling in en geraken in een vrije val die niettemin vertrouwd aanvoelt. Hoe ernstig en eerlijk ook de onderwerpen die Echte Mensen aansnijden, er is ruimte voor een bevrijdende lach, zoals blijkt uit de snedige teksten en de amusante dialogen.
voor een impressie klik:
hier of hier: https://www.youtube.com/watch?v=E_8fV321Dvw

Minstens even authentiek  is het enigmatische, in een permanent lucide identiteitscrisis verkerende  Malibu, zo visionair dat ze hun materiaal weer op cassette tape uitbrengen.  Malibu maakt rammelende pop met invloeden uit de hiphop, garagerock en exotica. Eigenzinnige Nederlandstalige teksten vol ironie, losers en mededogen. Ze bracht in 2016 haar debuutalbum uit (Een heerlijke plaatje! – OOR) en live heeft ze zoetjes aan een dikke reputatie waarin energie en bravoure met een laat-het-lekker-los-mentaliteit wordt gemixt.

Malibu:  een tijger die door een bevroren  hoepel springt. Malibu is slowen met Stuntman Mike, Malibu is Droopy op speed . Malibu is een sauna in Tilburg Noord. Zet die schroom overboord en geef je over. Kan jou het verrekken.

Voor de in Kunstmaan opgenomen videoclip “Countrymuziek”  klik hier